SMACZNEGO !!!
DOMOWE ŻAREŁKO jest tym co było dla nas najlepsze w dzieciństwie. Każdy chyba pamięta obiady domowe z rodziną , te pyszności na stole, które nasze mamy przygotowywały same (bez „pomysłu na...”). Nie będę robił wszystkiego zgodnie z zasadą zdrowego żywienia, pragnę przedstawić przepisy, które utkwiły mi gdzieś w pamięci. Będą tu dania babcine, jak również bardziej nowatorskie. Życzę miłej zabawy.
Szukaj na tym blogu
wtorek, 25 listopada 2014
ZIELONE SZPARAGI Z SUROWĄ POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ
Szparagi delikatnie obieramy i gotujemy je w osolonej wodzie ok 5 min. Młode pyrki dokładnie myjemy ( nie obieramy ze skóry ) i kroimy na ćwiartki, gotujemy je na 3/4. Po ugotowaniu wkładamy pyry na blachę i doprawiamy solą morską, pieprzem i świeżym koperkiem. szparagi zawijamy po kilka w plastrach surowej polędwicy i doprawiamy jeszcze solą, pieprzem, świeżym czosnkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Całość zapiekamy ok 15 do 20 min w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO !!!
SMACZNEGO !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz