DOMOWE ŻAREŁKO jest tym co było dla nas najlepsze w dzieciństwie. Każdy chyba pamięta obiady domowe z rodziną , te pyszności na stole, które nasze mamy przygotowywały same (bez „pomysłu na...”). Nie będę robił wszystkiego zgodnie z zasadą zdrowego żywienia, pragnę przedstawić przepisy, które utkwiły mi gdzieś w pamięci. Będą tu dania babcine, jak również bardziej nowatorskie. Życzę miłej zabawy.
Szukaj na tym blogu
środa, 26 listopada 2014
FASOLA NA OSTRO Z RUKOLĄ
Dzień wcześniej moczoną fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy pomidory z puchy. Oczywiście solimy pieprzymy :) i doprawiamy jak nam pasuje, ( ja ostrą papryką ) i gotowe :0 . Rukolę płuczemy wkładamy do michy, dodajemy pomidory koktajlowe, ser mozzarella, jajo na twardo, pestki dyni i podlewamy oliwą z oliwek z dodatkiem czosnku o smaku słodko kwaśnym. Całość podajemy ze skibą razowego chleba.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz