ŻEBERKA PIECZONE W ZIOŁACH PODLANE PIWEM. Dzień wcześniej pokroiłem mięsko na porcje i zamarynowałem w takich przyprawach jak sól, pieprz ziołowy, rozmaryn, majeranek, lubczyk, czosnek, cebula i dodałem parę łyżeczek musztardy ostrej i miodu. I do lodówy na 24H .
Następnego dnia wyłożyłem na blachę taką tam od pieczenia :) i do piekarnika na 180 stopni na godzinkę. Po tym czasie otworzyłem browary dwa i jeden wylądował w żeberkach, a drugi w moim brzusiu bo strasznie mi się pić chciało :)
I znowu żeberka do piekarnika tym na ok 40 min. Gdy już piwko się zredukowało, a mięsko zmiękło wyłożyłem je na talerz i podałem z sosami do wyboru 1000 wysp, czosnkowym, musztardowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz