Dziś lekki obiadek który to w sumie bardziej nadaje się na przystawkę lub kolację ale cóż przyszła ochota to robimy. :) podawać to danie można z czym tylko dusza zapragnie tak że zdjęcia są samej potrawy bez dodatków. Można też zrobić bez kiełbasy i podać to na słodko z żurawiną lub innym dipem np. zmieszać dżem wiśniowy z chrzanem . Danie to jest doskonałe na grilla. Jeżeli je zrobicie napiszcie w komentarzu jak i z czym jest i wrzućcie jakąś fotkę. Życzę miłej i smacznej zabawy. Pyszne świeże pieczarki ( mogą być np. boczniaki również ) obieramy i układamy na blaszce z dziurkami żeby się nie gotowały we własnym sosie. Robimy farsz : ser twarogowy ( ja miałem półtłusty ) rozkruszamy dodajemy jogurt naturalny gęsty, kroimy kilka plastrów kiełbasy w kostkę i dodajemy, siekamy cebulę, czosnek, świeżą bazylie i również łączymy z twarogiem. Doprawiamy solą i pierzem. Farsz układamy w kapeluszach i górę posypujemy odrobiną sera typu feta. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min w temperaturze 180 stopni. Całość podajemy z dipem pomidorowym na ostro i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz