Szukaj na tym blogu

wtorek, 9 grudnia 2014

KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKI

KURCZAK ZE SZPINAKIEM ZAPIEKANY W CIEŚCIE FRANCUSKIM.
Jest to przepis mojej Żony, jak i wykonanie. Tak se zrobiła, niespodzianka dla mnie i muszę powiedzieć że jej się udało, bo zjadłem trzy sztuki z dipem czosnkowym ( nie na jogurcie tylko majonezie ) i moją dietę szlag trafił. Ale warto było :) spróbujcie sami. Polecam !!! 

PRZEPIS: 

  • pierś z kurczaka jedna duża cebula 3-4 kostki mrożonego szpinaku ( świeżyyyyy z blanszowany na masełku z dodatkiem soku z cytryny był by najlepszy ) 
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu ( dla grubasów ) 
  • sól, pieprz 
  • ciasto francuskie z LIDLA :D ( kosztuje 3,60 więc nie warto się bablać samemu w wyrabianie )
Cebulę posiekać, podsmażyć ( ja użyłam oliwy z oliwek z dodatkiem oregano), gdy się zeszkli dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, gdy będzie już złota dodać szpinak, sól i pieprz, gdy szpinak fajnie się połączy z kurczakiem dodać śmietanę lub jogurt. Ciasto przekroić na 4 części, nałożyć farszu, zawinąć i do piekarnika na 20 minut/ 180 st. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz